Skærpet dom over seriebedrageren Riskær

Klaus Riskær Pedersen er netop i Østre Landsret blevet idømt halvandet års fængsel for skyldnersvig. Dermed har landsretten skærpet byretsdommen.

Klaus Riskær Pedersen er flere gange i sin lange erhvervskarriere blevet dømt for bedrageri. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Finansmanden og seriebedrageren Klaus Riskær Pedersens ankesag i Østre Landsret er endt med, at dommen bliver skærpet. I stedet for et år og to måneders fængsel, er Riskær nu idømt halvandet års ubetinget fængsel for skyldnersvig af særlig grov beskaffenhed.

Onsdagens dom er baseret på finansmandens handlinger i 2010. Her forsøgte han at lænse et konkursbo for over en halv million kroner - og det mens han sad fængslet og var blevet erklæret personlig konkurs.

Landsretten begrunder skærmpelsen med beløbets størrelse og det faktum, at Klaus Riskær er en seriebedrager.

"Tiltalte foranledigede størstedelen af beløbet udbetalt fra et anpartsselskab tilhørende konkursboet imod udtrykkelig instruks fra kurator, mens tiltalte var strafafsoner. Tiltalte udnyttede, at han havde en afgørende indflydelse på driften af selskabet igennem det samarbejde, han havde etableret med direktøren, idet han misbrugte dennes loyalitet," skriver Østre Landsret om dommen med tilføjelsen:

"Landsretten tillagde det endvidere betydning, at tiltalte to gange tidligere er idømt langvarige frihedsstraffe for omfattende økonomisk kriminalitet."

Den allerede fængslede Klaus Riskær blev i foråret idømt 14 måneders fængsel i sagen, der tog udgangspunkt i konkursboet efter Hjemmehjælpen ApS. Men sagen handlede i høj grad også om, hvorvidt Klaus Riskær havde en rolle at spille i selskabet.

I forbindelse med dommen fra 2008, hvor han fik seks års fængsel for skyldnersvig for over 200 millioner kroner, blev han nemlig frataget retten til at besidde en direktørstilling eller en bestyrelsespost i virksomheder. Det påbud mener Østre landsret altså også, at Riskær overtrådte.

Dommen i april blev anket af såvel Riskær som anklagemyndigheden. Sagen er specielt vigtig for finansmanden, da den kan blive udslagsgivende for, om han får lov til prøveløsladelse.