Skæbneuge for Nykredit, tvivlsomme paspriser og chefer uden mål

Foto: Thomas Lekfeldt. Tirsdag mødes Skatterådets 19 medlemmer for at tage stilling til, hvorvidt Nykredits særlige bonusmodel – »KundeKroner« – kan udbetales til kunderne, uden at det udløser indkomstskat.
Læs mere
Fold sammen

Godmorgen

Danskerne har i årevis betalt overpriser for nye fotos til deres pas- eller kørekort. Og årsagen er formentlig ulovlige og konkurrenceforvridende aftaler mellem landets fotohandlere og kommunernes største leverandør på området, Scan-Tech. Sådan lyder vurderingen i en foreløbig rapport fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som Berlingske er i besiddelse af.

Skatterådet skal tirsdag tage stilling til, om Nykredits lokkemad til vrede kunder, de såkaldte Kundekroner, er skattepligtige. Både kunder og konkurrenter får dermed svar på, hvor store Nykredits prisstigninger reelt kommer til at være.

Kun 40 procent af cheferne i dansk erhvervsliv har klare præstationsmål, og kun halvdelen har fuld frihed til at træffe beslutninger, viser en undersøgelse fra Lederne. Det kan bremse både innovation og vækstmuligheder, lyder det fra ledelseseksperter.

Mandag tegner til at blive en stille dag i erhvervslivet. Læs mandagens business-kalender her.

Med ønsket om en god dag

Jesper Woldenhof

Jourhavende, Business.dk