Silicon Valley kommer til Danmark: Singularity University åbner midt i København

Her er de 5 vigtigste ting, du skal vide, før du starter din dag. Vi læser erhvervsnyhederne og tjekker aktiekurserne, før du står op, så du kun behøver at læse én artikel fra morgenstunden for at været helt opdateret.

Direktøren i Singularity U Denmark, Laila Pawlak. Foto: PR
Læs mere
Fold sammen

Godmorgen,

Mens du sov holdt Donald Trump en vigtig tale til Kongressen i USA, som markederne havde ventet i spænding. Vi har en kort analyse af talen med i nyhedsoverblikket.

Men først skal du høre om én af Silicon Valleys spydspidser, der åbner et uddannelsescenter i København.

1
Silicon Valley kommer til København

I flere år er dansk erhvervsliv valfartet til Singularity University i Silicon Valley i Californien. Her er de blevet undervist i den nyeste udvikling inden for kunstig intelligens, big data og robotteknologi.

Nu åbner Singularity et nyt, stort uddannelses- og innovationscenter midt i København, skriver Børsen. Det nye center, som kaldes Singularity U Denmark, skal både huse iværksættere og uddanne ledere og talenter. Allerede i dag flytter de første ind i byggerodet, fortæller Laila Pawlak, der er adm. direktør for Singularity U Denmark

Singularity blev stiftet i 2008 med hjælp fra blandt andre Google. Du kan læse meget mere om sci-fi universitetet her. Deres kurser i Californien bliver benyttet af kunder fra hele verden, men centeret i København er det første Singularity-center, som åbner uden for Silicon Valley.

Singularity U Denmark skal ligge i Copenhagen Science City mellem Nørrebro og Østerbro.

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag.

- eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

2
Ejerne af auktionshuse byder med på auktionen

Når du byder på en vare hos Lauritz.com eller Bruun Rasmussen, kan du risikere at byde om kap med selveste ejerne af auktionshuset. Personer, der har en meget klar interesse i at varen bliver solgt så dyrt som muligt.

Både Bengt og Mette Sundstrøm fra Lauritz (ejer og direktør,) og Jesper Bruun Rasmussen fra Bruun Rasmussen har budt med i aktioner. Det samme har flere andre ledende direktører og ansatte i auktionshusene, kan Berlingske Business fortælle i dagens avis.

3
Trump gav intet nyt til markederne

Det var en usædvanligt afdæmpet og rolig Donald Trump, som holdte tale for kongressen i nat dansk tid. Men analytikerne og investorerne blev skuffede, hvis de havde forventet, at Trump ville fortælle mere konkret om de skattelettelser og jobskabelsen, der har fået aktierne verden til at stige i forventning.

Det skriver Børsens udenrigsredaktør i en analyse.

Trump satte ingen præcise tal på sin »fænomenale skatteplan.« Han fortalte intet om toldafgifter på udenlandske varer. Han fortalte dog, at han vil afsætte omtrendt 1.000 mia. dollar til infrastruktursprojekter, men sagde ikke noget om konkrete projekter eller tidsplan for investeringerne.

Men indtil videre er intet nyt åbenbart godt nyt. Optimismen lever og de amerikanske aktiefutures stiger 0,2 procent.

Business anbefaler:

4
Du lever længere. Du skal spare mere op til pensionen

Siden år 2000 bliver danske mænd i gennemsnit 4,5 år ældre, mens kvinder lever 3,8 år længere. Udviklingen fortsætter og din generation vil blive endnu ældre. Det betyder, at pensionen skal strække sig længere og længere.

Det tvinger danskerne til at tage en hård beslutning, hvis ikke levestandarden skal falde de sidste år i livet, siger kommerciel direktør hos Danica, Lars Ellehave-Andersen.

»Enten skal vi blive længere på arbejdsmarkedet eller spare mere op til pensionen,« siger han til Berlingske Business.

5
YouTube angriber tv-udbydere med ny tv-kanal

Videoportalen YouTube vil inden for de kommende måneder lancere en streaming-kanal, der blandt andet vil tilbyde live-tv. Tjenesten skal hedde YouTube TV.

Lanceringen bliver set som en direkte udfordring af traditionelle tv-selskaber og tv-udbydere. Kanalen vil komme til at koste 35 dollar om måneden og vil i første omgang give adgang til en række store amerikanske tv-netværk som ABC, CBS og Fox.

Snart vil en lang række sportskanaler og udenlandske kanaler komme med i abonnementet. Læs mere om det her.

Det sker i dag

Frem til frokosttid kommer der en del danske og internationale regnskaber, som du kan følge på Business Live.

  • Kl 8: Danskernes mest benyttede netbutik Zalando aflægger i dag årsregnskab.
  • Kl. 9: Rederiet Norden kommer med regnskab for 2016.
  • Kl. 10: Sydbank kommer med regnskab for 2016
  • Kl. 13 Københavns Lufthavne med årsregnskab for 2016

Det sker på markederne

De asiatiske aktiemarkeder ligger med generelle stigninger onsdag, men den store indkøbsblok er gemt væk i skuffele over en knap så storstilet tale fra USA's præsident, Donald Trump, end der var håbet på, skriver Ritzau Finans.

  • I Japan stiger Nikkei 225  med 1,4 procent
  • China Shanghai Composite stiger 0,4 procent
  • De amerikanske aktiefutures ligger med stigninger på omkring 0,2 pct. onsdag morgen.