Sikkerhed vigtigere end pris ved ferievalg

Danskerne er blevet hunderæde for at løbe ind i problemer under ferien. Vi er det land inden for EU som sammen med det konfliktramte Cypern bekymre os mest om sikkerheden under rejsen er i top.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Epidemier, afbrændte Dannebrogsflag og konkurser i dansk luftfart har de senere år gjort danskerne til et af Europas absolut mest forsigtige folkefærd, når vi gå på ferieindkøb.

Det fremgår af en ny undersøgelse fra Europa Kommissionen , hvor Danmark som et af de eneste lande udover det uropræget Cypern, sætter sikkerhed øverst på ønskeseddelen i ferien.

Så trods den megen snak om økonomisk krise, så er sikkerhed stadigt langt vigtigere for danskerne end prisen, når de skal vælge hvor og hvordan, de ønsker at holde ferie.

Rent faktisk har mere end hver femte af os danskere sikkerhed stående helt øverst på ønskesedlen, viser undersøgelsen.

Først derefter kikker danskerne nærmere på prisen og på kvaliteten, som optræder på henholdsvis anden- og tredjepladsen i Europa Kommissionens undersøgelse.

Hele 22 procent af danskerne mener, at sikkerhed er det vigtigste for dem, når de køber ferie. 20 procent siger pris, mens andre 18 procent siger service og 13 går efter sociale hensyn.

Danskernes ønske om sikkerhed på rejsen kan også ses på danskernes voksende interesse for rejseforsikringer.

”Der er kommet meget mere opmærksomhed om, at man selv skal tegne en forsikring som f.eks. dækker hjemtransport i utide, hvis en ulykke eller alvorlig sygdom gør, at man ikke kan rejse hjem på almindelig vis," siger Lotte Schartau, som er ansvarlig for rejseforsikringer i Codan.

En del rejsende har også oplevet, at deres luftfartsselskab pludselig gik konkurs under rejsen. Men som en særlig service sørger stadigt flere forsikringsselskaber for en hjemrejse i sådanne situationer, hvis man har en rejseforsikring.

"Den form for sikkerhed i en forsikring er blevet en vigtig parameter for danskerne, når de rejser på ferie," siger Lotte Schartau.