Siemens lukker sin fabrik i Sønderborg - 110 mister job

Ifølge finans.dk mister 110 medarbejdere på Siemens' fabrik i Sønderborg deres job det kommende år.

Foto: Michaela Rehle.
Læs mere
Fold sammen

Sønderborg. Siemens Flow Instruments lukker sin fabrik i Sønderborg i september 2018. Udviklingsaktiviteter og produktionsfaciliteter flyttes henholdsvis til Frankrig og Tyskland.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Alle 110 medarbejdere på Siemens' fabrik i Sønderborg mister i løbet af det kommende år deres arbejde. Det skriver finans.dk.

Morten Kjaer Hansen, der er direktør i Siemens Flow Instrument, kalder beslutningen for nødvendig.

- Der er ikke den samme aktivitet på olie- og gasmarkedet som for få år siden, og derfor har efterspørgslen været under forventningen.

- Vi er nødt til at lave justeringerne for at være konkurrencedygtige. Jeg er meget ked af det på de opsagte medarbejderes vegne.

- Vi vil i de kommende forhandlinger med fagforeninger forsøge at skabe de bedst tænkelige vilkår, for at de opsagte kolleger kan komme godt videre, siger Morten Kjaer Hansen i pressemeddelelsen.

Siemens Flow Instruments producerer flowmålere. De kan måle gennemstrømningen af væske gennem et rør. Udstyret anvendes ud over olie- og gasindustrien i eksempelvis fødevare- og kemikaliebranchen.

I sidste måned meddelte Siemens, at 600 medarbejdere på selskabets vindmøllefabrik i Aalborg skulle fyres.

Det sker på grund af ændringer i markedsforhold og øget konkurrence, lød det. Efterfølgende lykkedes det at redde 150 job på vingefabrikken.

Ifølge JydskeVestkysten bliver de første 40 medarbejdere i Sønderborg fyret allerede i denne måned. De resterende medarbejdere bliver afskediget i september næste år.

Det er ifølge finans.dk kun to år siden, at Siemens Flow Instruments brugte 150 millioner kroner på at flytte ind i de topmoderne faciliteter i Sønderborg.

/ritzau/