Siemens går frem trods vingeskudt vindmølleforretning

Mens Siemens' vindmølleforretning lider, så er det gået frem for selskabet i 2017. Det viser nyt regnskab.

Foto: Vincent West. Arkivfoto: Mens Siemens' vindmølleforretning lider, så er det gået frem for selskabet i 2017. Det viser nyt regnskab.
Læs mere
Fold sammen

Den tyske industrigigant Siemens gik frem på både omsætning og resultat i de sidste tre måneder af regnskabsåret 2016/17. Det på trods af, at vindmølleforretningen gav et dundrende underskud.

Samlet øgede Siemens, der laver alt fra gasturbiner til digitalt medicinaludstyr, omsætningen til 22,3 milliarder euro - 166 milliarder kroner - i kvartalet. Resultatet steg med 10 procent til 1,3 milliarder euro - 9,7 milliarder kroner.

»Vores globale team leverede fremragende resultater i 2017, der overgik den historiske succes fra sidste år. De fleste divisioner er stærkere end nogensinde og parat til den digitale alder,« skriver administrerende direktør Joe Kaeser i regnskabet.

Siemens havde ved udgangen af september, der også lukkede selskabets finansår, en ordrebog på 126 milliarder euro.

Mens det er gået strygende for eksempelvis energiforretningen og sundhedsforretningen i Siemens er vindmøllerne den store sten i skoen.

Sidste år gik Siemens sammen med spanske Gamesa og skabte Siemens Gamesa.

Den fusion har dog ikke været gratis, og Siemens må notere et solidt underskud i divisionen. Det kom dog allerede frem tidligere i november, hvor Siemens Gamesa fremlagde regnskab.

I Siemens' bøger bliver noteret et underskud på 92 millioner euro - 685 millioner kroner - i vindmølleforretningen.

Da Siemens Gamesa præsenterede regnskab tidligere i november blev det meldt ud, at der vil blive fyret 6000 ansatte, af de 24.000 divisionen har.

»Vores økonomiske resultater er stadig ikke på det niveau, som vi alle stræber efter. Men det står klart, at vi gør positive fremskridt, mens vi udfører vores plan om at gøre dette selskab til industriens førende,« skrev topchef Markus Tacke i en meddelelse på det tidspunkt.

/ritzau/