Shell dømt for skattesnyd

Den danske afdeling af Shell har efter en dom i Landsskatteretten fået en ekstra skatteregning på syv millioner kroner. (Opdateret 12.30)

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Økonomisk Ugebrev. Landskatteretten fandt det rimeligt, at skattemyndighederne hævede dansk Shells omsætning på 23 millioner kroner og dermed får en ekstra skattebetaling på syv millioner. Samlet set har Shell på verdensplan ifølge Økonomisk Ugebrev en omsætning på næsten otte milliarder kroner.

Dommen vedrører såkaldt ulovlig transfer pricing. Shell har i Danmark solgt benzin og andre olieprodukter med en bruttomargin op mod 15 pct., mens de udenlandske søsterselskaber har modtaget produkterne uden en beregnet avance. Det betyder, at koncernen har flyttet sit overskud ud af Danmark, så det bliver beskattet andre steder, hvilket er, hvad man forstår ved transfer pricing.

- Vi tager dommen i Landsskatteretten til efterretning, men er principielt ikke enige i afgørelsen, siger kommunikationschef i dansk Shell, Regitze Reeh til Økonomisk Ugebrev.

Dommen bliver modtaget med stor opmærksomhed hos de multinationale benzinselskaber. De har igennem længere tid været mistænkt for at afregne med deres udenlandske søsterselskaber til kunstigt høje indkøbspriser for at undgå at betale så meget skat i Danmark.

En undersøgelse, som Økonomisk Ugebrev har lavet, viser, at benzinselskaberne omsatte for 58 milliarder kroner i 2007, men kun betalte 171 millioner i skat.

/ritzau/