Selvstændig vil være iværksætternes politiker

Sammen med viceborgmesteren i Fredensborg Kommune stiller selvstændig erhvervsdrivende op med ny borgerliste til kommunalvalget.

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Skal erhvervsfremmende initiativer i en kommune rent faktisk gøre en forskel for de lokale erhvervsdrivende og iværksættere, skal der en selvstændig ind i byrådet.

Det mener i hvert fald den selvstændige erhvervsdrivende Michael Fray, direktør i Delta ECM og formand for Fredensborg Erhvervsforening.

Til kommunalvalget i november stiller han derfor sammen med den nuværende første viceborgmester i kommunen, løsgængeren Ole Marthedal, op med borgerlisten Focus Fredensborg, liste L.

Høring lig lydhørhed

- I byrådet kan jeg bidrage med at give andre indsigt i, hvordan erhvervslivet fungerer her oppe. Det er jeg ikke sikker på, at alle ved sådan rigtigt i detaljer, siger Michael Fray.

Hans politiske interesse er blevet særligt skærpet, efter han i 2006 blev formand for den lokale erhvervsforening. Foreningen er repræsenteret i Fredensborg Erhvervsråd, som kommunen er forpligtet til at høre i erhvervssager.

- Men politikerne er kun forpligtede til at høre os. Ikke til rent faktisk at følge, hvad vi siger. Så jeg vil ind og have afgørende indflydelse på det erhvervspolitiske område, siger Michael Fray.

Afgørende mandater

Det aktuelle politiske landskab åbner også for den særligt fordelagtige mulighed, at den nye kandidat og hans politiske partner, Ole Marthendal, kan blive tungen på vægtskålen i den nordsjællandske kommune.

Lige nu har Socialdemokraterne, Radikale Venstre, SF, DF og Liberal Alliance 13 mandater. Sidstnævnte parti har mistet et mandat, idet Ole Marthendal siden sidste valg er blevet løsgænger.

Imens har Venstre og Konservative 12 mandater. Viceborgmesteren ligger derfor i dag i midten, og kan Michael Fray få en plads ved hans side ved næste valg, kan de få afgørende indflydelse på den førte politik.

- Vores mission er at få afgørende indflydelse på midten. Den nuværende borgmester opstiller ikke igen, så Venstre vil ikke få den såkaldte borgmester-effekt. Vi tror, der er et ønske fra en stor gruppe borgere i kommunen for at engagere sig lokalt uden at skulle identificere sig med et af de etablerede partier, siger Ole Marthendal.

Vil støtte smv’er

I kraft af Michael Frays erhvervsprofil vil borgerlisten lægge stor vægt på erhvervsfremmende initiativer. Målet er for hans vedkommende at gøre kommunen til en attraktiv hjemstavn for iværksættere og erhvervsdrivende.

- Jeg brænder for, at vi får en erhvervspark. Det har de i de omkringliggende kommuner, men vi har ikke. Erhvervs­parken skal gøre det lettere for virksomhedsopstartere, der har brug for at blive taget i hånden og har brug for mødelokaler og rådgivning. Måske kan jobcenteret også få gavn af, at virksomhederne ligger sammen, for så kan man forestille sig, at nystartede virksomheder, som måske endnu ikke kan tilbyde fuldtidsstillinger til andre, kan slå sig sammen og deles om ansatte, siger Michael Fray.

Plads til vokseværk

Samtidig skal der efter hans mening arbejdes mere på at gøre det muligt for virksomheder at udvide, når de oplever vækst.

- Har man lyst til at være lidt større, mangler der plads til at bygge. Så der må findes flere områder til erhverv, siger Michael Fray.

Ole Marthendal bakker helt op om, at de små erhvervsdrivende, som præger erhvervslivet i kommunen, skal have hjælp til at etablere sig.

- Ellers risikerer vi, at de rykker et andet sted hen,« siger han, samtidig med at han dog understreger, at borgerlisten vil kæmpe bredt for alle politiske områder.

- Det er klart, at der kommer ekstra meget fokus på erhvervsområdet, fordi Michael Fray har fingeren på pulsen på det felt, men vi kommer til at have fokus på alle områder, siger viceborgmesteren.