Selv advokater holder fædreorlov

Hos Kromann Reumert, der er et af Danmarks største advokatkontorer, har 67 ud af 77 nybagte fædre siden 2011 taget barsel med fuld løn.

Advokater har længe været den branche, hvor mændene sjældent har afholdt fædreorlov. Men tendensen er ved at vende. Foto: Heine Pedersen Fold sammen
Læs mere

Hvis nogen troede, at de mandlige ansatte hos et af Danmarks største advokatkontorer Kromann Reumert er en flok arbejdsnarkomaner, som overlader børnepasning til konen derhjemme, så kan de godt tro om igen.

Langt de fleste nybagte fædre hos Kromann Reumeret holder nemlig barselsorlov.

Det fortæller HR-chef i Kromann Reumert, Birgitte Brix Bendtsen, som forleden deltog i ligestillingsminister Ellen Trane Nørbys dialogmøde om barsel til fædre.

»Hos Kromann Reumert har vi et tilbud til fædrene om, at de kan tage ti ugers forældreorlov med fuld løn, som de kan fordele, som de vil, inden for barnets første leveår. Og det er et tilbud, som langt de fleste benytter sig af,« siger Birgitte Brix Bendtsen.

Ifølge HR-chefen forklarer flere af de fædre, der har benyttet sig af tilbuddet, at de ikke har oplevet det som et problem at afholde den barsel, de ønsker. Fra og med 2011 har 77 mænd været på fædreorlov hos Kromann Reumert. Af dem valgte hele 67 at benytte sig af virksomhedens tilbud om betalt forældreorlov.

Hos Kromann Reumert er konklusionen. at der ikke er behov for øremærket barsel til mænd: »Om mændene ønsker at benytte sig af vores tilbud er jo en familiemæssig beslutning. Vi ønsker ikke yderligere lovgivning på området,« siger Birgitte Brix Bendtsen.