Selskaber brokker sig over ny skattereform i USA

Foto: SHAWN THEW
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere selskaber opruster til kamp mod den amerikanske regerings skattepolitik. De seneste to uger har et udspil til en ny skattereform været undervejs, og det har udløst stor panik blandt flere selskaber. De frygter, at det i fremtiden vil blive vanskeligere at købe og sælge amerikanske virksomheder, og at udenlandske investeringer kan blive skræmt væk.

Det skriver Financial Times.

»Reformen foreslår en begrænsning på rentefradraget, hvilket ikke blot påvirker private selskaber, men alle brancher fra landbrug til telekommunikation, der bruger gæld til at finansiere nye investeringer og administrere daglige aktiviteter,« siger James Maloney, direktør hos American Investment Council, til Financial Times.

Den republikanske regering med Donald Trump i spidsen planlægger at reducere selskabsskatten fra 35 pct. til 20 pct. Derudover vil reformen tildele virksomheder et skattefradrag i fem år på investeringer i nyt udstyr.

Dog er der forslag om at indføre et loft på selskabernes rentefradrag, hvis renteindtjeningen udgør over 30 pct. af selskabernes samlede indtjening, hvilket især vil ramme svært forgældede virksomheder.

Tim Wach, der leder den internationale organisation for skatterådgivere, Taxand, forklarer, at skattereformen vil gøre investeringslandskabet i USA mindre attraktivt og dermed gøre det sværere at tiltrække udenlandske investeringer.

/ritzau/FINANS