Seks vrede medlemmer valgt til Nykredits repræsentantskab

Seks ud af otte utilfredse medlemmer fra gruppen Consum.dk blev valgt ind i protest mod bidragsstigninger.

Fremmødte ved Nykredits repræsentantskabsmøde i Kolding. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Seks ud af otte fra en protestgruppe blev tirsdag valgt ind i Nykredits repræsentantskab ved et valg i Syd- og Sønderjylland.

En af de valgte er Jens Vesterbæk, der er formand for Consum.dk - en af flere protestgrupper, der er blevet mobiliseret i vrede over de forhøjede bidragssatser i Nykredits datterselskab Totalkredit.

I alt blev 12 medlemmer valgt ind i repræsentantskabet, der har 104 medlemmer.

- Jeg havde ikke turdet håbe på det før nu. Vi kom ind, fordi vi stod sammen om det her projekt, sagde en glad Jens Vesterbæk til TV2 News.

Han mener, at valget af de seks menige medlemmer er udtryk for medlemmernes utilfredshed med manglende demokrati i Nykredit.

De seks private medlemmer fra protestgruppen erkender samtidig, at de ikke kan gå ind og få fjernet de forhadte bidragssatser i Nykredits datterselskab Totalkredit.

- Jeg er bange for, at jeg må skuffe folk, at vores seks stemmer ud af de 104 desværre ikke laver nogen revolution.

- Men vi vil selvfølgelig gå ind og stille spørgsmål ved børsnoteringen, og jeg glæder mig til at se de tal, der ligger bag, og som er så fortrolige, så fortrolige.

- Jeg håber, at det kan give lidt mere afklaring af, hvorfor det er, de vil på børsen, siger Jens Vesterbæk.

Selv om I ikke kan ændre på bidragssatserne, synes du så stadigvæk I har noget at udrette i repræsentantskabet?

- Vi har jo startet en bevægelse, som hedder, at vi skal have mere demokrati i foreningen Nykredit, og der synes jeg da, at vi er godt på vej.

- Vi har fået en talerstol, hvor vi kan rejse nogle spørgsmål i repræsentantskabet, og vi kan foreslå vedtægtsændringer til blandt andet vedtægter og forretningsorden. Det kræver selvfølgelig, at vi har flertal.

- Men nu har Nina Smith jo også sagt, at der skal foretages nogle vedtægtsændringer for at lave det her demokrati bedre, og vi ser frem til, at der kommer et udkast på det, siger Jens Vesterbæk.

Nina Smith er næstformand for Foreningen Nykredit.

Onsdag er der valg til repræsentantskabet på Sjælland og Bornholm, og her stiller protestbevægelsen ifølge Jens Vesterbæk med yderligere to kandidater.

/ritzau/