Se verdenskortet – herfra kommer din nye kollega

Der er masser af overraskelser i, hvor den udenlandske arbejdskraft i Danmark kommer fra. Et par af de store lande ligger stadig i front.

Der er nu 299.000 udlændinge beskæftiget i Danmark. Det er 22.000 flere end maj 2020. Det er i høj grad inden for kategorien rejsebureauer, rengøring og operationel service, at der er kommet mere udenlandsk arbejdskraft. Det vil højst sandsynligt sige, at mange udlændinge har fået rengøringsjob. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter coronakrisen har jobfesten igen fundet indpas i den danske økonomi, og det betyder også, at mængden af udenlandsk arbejdskraft sætter ny rekord. Det sker på trods af de restriktioner på indrejse, der har været indført under coronakrisen og stadig er gældende for nogle lande.

Tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, Star, viser, at den udenlandske arbejdskraft kommer fra 46 forskellige lande i alt. De 15 af dem er tredjelande, mens resten af EU-lande inklusive Norden. De nye tal kan være starten på en udvikling, hvor der i de kommende år kan komme endnu mere udenlandsk arbejdskraft til landet.

De økonomiske vismænd har tidligere lavet en rapport, hvori de fastslår, at beskæftigelsen skal stige med 150.000 personer frem mod 2025. Næsten halvdelen af den stigning skal komme fra udenlandsk arbejdskraft.

Der er tale om udenlandsk arbejdskraft med lønindkomst i Danmark. Det vil sige, at flygtninge, der er kommet i arbejde, er med i tallene. Der kan også være tale om udlændinge, der allerede er i landet, men som er kommet i beskæftigelse.

Der er nu 299.000 udlændinge beskæftiget i Danmark. Det er 22.000 flere end i maj 2020. Det er i høj grad inden for kategorien rejsebureauer, rengøring og operationel service, at der er kommet mere udenlandsk arbejdskraft.