Se kortet: Færre danskere på offentlig forsørgelse – se hvordan det går i din kommune

Kommunerne kæmper for at få antallet af danskere på offentlig forsørgelse bragt længere ned. Resultaterne er meget forskellige.

Foto: Foto: Michael Bothager/ Ritzau Scanpix 2016

Antallet af danskere på offentlig forsørgelse er faldet med over 70.000 personer siden slutningen af 2015. Der er et fald i alle landets kommuner, men det er ikke lige stort over hele landet. I de kommuner, hvor det er gået bedst, har der været et fald på over 15 pct.

Det viser beregninger, som Berlingske Business har lavet på baggrund af tal fra Danmarks Statistik. Der er tale om danskere mellem 16 og 64 år. Personer på SU er ikke medregnet.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) mener, at vi sagtens kan få antallet endnu længere ned, men der kan være kommuner, som skal investere mere i deres beskæftigelsesindsats.

»Vi kan se, at når kommunerne laver en mere håndholdt indsats over for dem på offentlig forsørgelse, så kommer der to kroner igen til kommunen, hver gang den investerer en krone,« siger Troels Lund Poulsen.

Personer på offentlig forsørgelse omfatter blandt andet ledige, førtidspensionister, efterlønsmodtagere, personer på barselsorlov samt personer på kontanthjælp og i støttet beskæftigelse.