Saxo Bank truer 3F-formand med retssag

3F risikerer at få en injurie-sag på halsen, hvis udtalelser om hacking ikke trækkes tilbage

Foto: Jeppe Michael Jensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Saxo Bank med direktør Lars Seier Christensen i spidsen vil ikke finde sig i at blive kædet sammen med ulovlig hacker-aktivitet.

Derfor truer Saxo Bank via sin advokat nu med at anlægge injurie-sag mod 3F-formand Poul Erik Skov Christensen, hvis han ikke øjeblikket tilbagekalder en række udtalelser, som han mandag blev citeret for i Politiken. Det skriver BT.

Under overskriften »3F-formand: En kriminel gruppe hætteklædte mennesker skal ikke bestemme over os« udtaler Poul Erik Skov Christensen sig om hackergruppen Anonymous, der angiveligt har foretaget et angreb på 3Fs hjemmeside.

Blandt andet citeres 3F-formanden for følgende udtalelser:

- Normalt kæmper de som de svages beskyttere, og så står de i denne sag sammen med Saxo Bank og kapitalen.

- Og hvem er det lige, der betaler de der hackere for at lave de angreb? Det er jo ikke noget, man bare sætter sig til at gøre. Nogen finansierer det her. Jeg beskylder dem ikke for noget, men jeg konstaterer bare, at Saxo Bank allerede har skudt penge i det her, understreger han over for BT.

Udtalelserne fik mandag aften Saxo Bank til at pudse sin advokat, John Korsø Jensen, på 3F-formanden.

Ifølge bankens advokat er der tale om urigtige og injurierende påstande, der udgør en strafbar overtrædelse af straffelovens injurie-paragraf.

Derfor stillet Saxo et meget kontant krav: Poul Erik Skov Chrisensen skal »uden unødigt ophold« offentligt tilbagekalde og berigtige udtalelserne. Ellers truer banken med en injuriesag.

- Deres udtalelser, hvis de er korrekt gengivet, er objektivt urigtige, idet Saxo Bank A/S ikke under nogen form har nogen form for deltagelse i det passe rede, hverken økonomisk eller på nogen anden måde, skriver bankens advokat blandt andet i sit brev til 3F.

Videre hedder det desuden:

- Saxo Bank A/S tager afstand for enhver form for ulovligheder og vil aldrig blande sig i en arbejdsmarkedskonflikt, som ikke vedrører Saxo Bank A/S.

- Jeg bemærker, at det tiltag, som direktør Lars Seier Christensen personligt og for egen, og ikke Saxo Bank A/S’, regning, har taget i henseende til at invitere et antal personer til at spise på Restaurant Vejlegården intet har med det oven for anførte eller Deres udtalelser at gøre, tilføjer John Korsø Jensen.