Saxo Bank går efter børsnotering om to til fem år

Stifterne af Saxo Bank, Kim Fournais og Lars Seier Christensen, har planer om at børsnotere deres livsværk.

Foto: Nikolai Linares. Kim Fournais, direktør og medstifter af Saxo Bank sammen med Lars Seier Christensen.
Læs mere
Fold sammen

En børsnotering af Saxo Bank er nu ikke længere en fjern fremtidsvision for den finansielle nichebank, der har specialiseret sig i onlinehandel på de globale finansmarkeder. De to stiftere af Saxo Bank, Kim Fournais og Lars Seier Christensen, venter at være klar til at gå på børsen inden for overskuelig fremtid.

»Vi håber, at vi bliver klar til en børsnotering inden for to-fem år,« siger Kim Fournais i et interview med Berlingske Business.

Muligheden for en børsnotering har været oppe at vende ved flere lejligheder de forgangne år, men først nu er både stifterne og virksomheden ved at være parate til at gå på børsen.

Saxo Bank har samlet set haft fremgang under finanskrisen, men havde dog et udfordrende år i 2012, hvor banken genererede primære driftsindtægter på knap tre milliarder kroner og et resultat før skat på 152 millioner kroner. Året før var indtægterne på 3,5 milliarder kroner, mens resultatet landede på 848 millioner koner. Banken genererer primært sine indtægter via den elektroniske handelsplatform, Saxo Trader.

Amerikansk medejer

I realiteten har en børsnotering af Saxo Bank ligget i kortene siden 2011, da det amerikanske investeringsselskab TPG Capital kom ind i ejerkredsen med en aktiepost på 30 procent. Den investering værdisatte Saxo Bank til 9,6 milliarder kroner.

»Vi har en aftale med TPG Capital om, at det er det, vi vil,« siger Kim Fournais, der er administrerende direktør i Saxo Bank sammen med Lars Seier Christensen.

Da TPG Capital i 2011 købte sig ind i Saxo Bank, var et af investeringsselskabets krav at have muligheden for at lave en exit via en børsnotering. Den rettighed betalte de Kim Fournais og Lars Seier Christensen et ukendt beløb for at få.

Første gang, de to stiftere solgte ud af aktierne og dermed fik penge på bordet, var i 2005, da den amerikanske kapitalfond General Atlantic kom ind i ejerkredsen med en investering på 728 millioner kroner. Det var den aktiepost, som TGP Capital købte i 2011.

En børsnotering af Saxo Bank kan blive en hel eller delvis exit for de to stiftere af Saxo Bank, som i dag har hver 30 procent af aktierne i banken. De sidste ti procent af aktierne er primært ejet af ansatte i Saxo Bank.