Saxo Bank-chef: Ingen aktuelle planer om at flytte

"Du kan kalde mig sentimental, men jeg er altså dansker," siger Lars Seier Christensen, der i skarpe toner har kritiseret regeringens nye skatteplaner. Men han mener, at regeringen tackler globaliseringen helt skævt.

Lars Seier Christensen, stifter af og adm. direktør i Saxo Bank, langer i en kommentar på Business.dk kraftigt ud efter regeringen i kølvandet på sidste uges skatte-omlægning. I kommentaren skriver han bl.a.:

" Den alvorligste af konsekvenserne er direkte konfiskation med bagudvirkende kraft af allerede beskattede penge - noget som man trods alt troede - eller mere nøjagtigt, håbede - sig sikret imod med en borgerlig regering, der konstant bryster sig af sit skattestop. For mig var det et tocifret millionbeløb denne gang. Mange af læserne er sikkert aldeles ligeglade med den effekt, sådanne konfiskationer har på min og andre entreprenørers motivation for at blive ved med at prøve at skabe værdi i dette land, men jeg synes ærligt talt. det er temmelig anstrengende. Og næsten det værste af det hele - samtidig med at regeringen stjæler aktionærernes penge, så hyler Socialdemokraterne op om "skattelettelser" Selv de mest tålmodige kapitalister med base i Danmark må da for alvor overveje deres situation efter denne farce".

Ovenstående kunne lyde som en mand, der seriøst overvejer at rykke teltpælene op og flytte til et land med en mere liberal indstilling til foretagsomhed, risikovillighed og fremdrift, men til Business.dk siger Lars Seier Christensen, at han ikke har aktuelle planer om, sammen med sin meddirektør Kim Fournais, at rykke virksomheden til udlandet.

"Vi har ikke aktuelle planer om det, men det er da klart, at der kommer et punkt, hvor man er nødt til løbende at overveje, hvad der er bedst for virksomheden. For det virker som om, at regeringen slet ikke til fulde forstår hvad globaliseringen går du på. De nye skatteregler er jo farlige for de virksomheder, der befinder sig i det her land," siger Lars Seier Christensen.

Men hvad forhindrer dig egentlig i at rykke virksomheden til udlandet? Du virker ikke tilfreds med tingenes udvikling i Danmark?

"Du kan kalde mig sentimental, men jeg er altså dansker. Vi har bygget virksomheden op her. Vi har 650 medarbejdere i Danmark, jeg kan ikke se hvorfor jeg skulle gøre det lige nu. Men havde jeg vidst´, hvad jeg ved i dag om den politik, der føres, så er jeg ikke sikker på, at jeg havde stiftet virksomheden i Danmark. Og det er jo heller ikke en nem sag sådan bare at flytte rundt på en virksomhed," siger han.

"I stedet for at rykke virksomheden til udlandet, så jeg hellere, at man træffer de rette politiske beslutninger. Og det er ikke svære beslutninger, men nogle forholdsvis banale ting, der kan udvikle vores erhvervsliv til gavn for langt, langt de fleste danskere. Der er mange gode ting ved Danmark, det er bare så utrolig bittert, at vi ikke retter op på de småting, der virkelig kunne gøre Danmark konkurrencedygtigt i den globale økonomi," siger Lars Seier Christensen til Business.dk.

"Du gør os ikke konkurrencedygtige ved at flytte rundt på skattesatser, der udligner hinanden, og ved at give indtryk af, at kapitalfonde ikke er velkomne. De er en af de primære kilder til økonomisk udvikling i i dag. Det er uheldige signaler, at man ikke byder udenlandske investorer velkommen," siger Lars Seier Christensen.

Men er det ikke i orden, at man vil forsøge at lukke nogle skattehuller, hvis man mener, at der er en bestemt type ejere, der slipper for billigt i skat ved at udnytte de eksisterende lovgivning?

"Kapitalfondene finansierer sig jo i forhold til den måde, det er optimalt at gøre det på. Sådan er spillets regler. De betaler jo masser af skat de her virksomheder. Tænk bare på hvor mange personer TDC har ansat og alle de skattekroner, de personer betaler i Danmark. Selskabsskatten er ikke speciel væsentlig i den sammenhæng. I øvrigt er det fint med mig, at nogle virksomheder belaster deres balance hårdt ved at låne penge, som kapitalfondene gør. Hvad skal du gøre ved det? Jeg kan heller ikke se, at det er amoralsk," siger Lars Seier Christensen.

Han mener, det vigtige er, at kapitalfonde og andre investorer er med til at skabe vækst i Danmark. At de skaber og flytter arbejdskraft til Danmark, således at der er en masse dygtige mennesker, der betale skat i Danmark.

Læs hele kommentaren og deltag i debatten her .