Saudi-Arabien forsikrer om at skære i olieproduktionen

Saudi-Arabien bekræftede tirsdag i en sjælden udtalelse, at landet står ved sin forpligtelse om at stabilisere det globale oliemarked ved at begrænse produktionen.

Arkivfoto fra 2008: Den saudiske olieboring med navnet »Pump 3« i ørkenområdet omkring Khouris. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARWAN NAAMANI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tirsdag faldt prisen for første gang i år for en tønde Brent-olie til omkring 50 dollar per tønde, og råolie-prisen er den seneste uge faldet med 10 pct.

Det skriver Financial Times.

Udtalelsen fra Saudi-Arabien kom netop efter offentliggørelsen af Opecs månedlige rapport, der viser en stigning i Saudi-Arabiens produktion i februar. Rapporten satte gang i bekymringer om, hvorvidt landet står ved sine tidligere løfter om at begrænse produktionen.

Det seneste fald i oliepriserne går ud med oliens seneste prisstigninger siden sidste års globale aftale mellem verdens største producenter, der dengang blev enige om at tøjle olieproduktionen.

- Saudi-Arabien forsikrer markedet om, at vi står ved og er fast besluttede på at stabilisere det globale oliemarked gennem et tæt samarbejde med alle Opec- og ikke-Opec-producenter, lød det i tirsdagens udtalelse fra Saudi-Arabiens energiminister, Khalid al-Falih.

Det er sjældent landets energiminister kommunikerer så klart om landets intentioner. Normalt kommunikere ministeren gennem rådgivere og udvalgte mediekontakter.