Samuelsen vil sikre danske interesser efter brexit

Danske interesser var det altoverskyggende tema, da udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) torsdag havde besøg af den britiske brexit-minister, David Davis.

Danske interesser var det altoverskyggende tema, da udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) torsdag havde besøg af den britiske brexit-minister, David Davis. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

»Vi skal forsvare danske virksomheder og danskere i Storbritannien«, siger Samuelsen.

»Jeg er sikker på, at vi finder frem til en aftale, som gavner alle parter«, siger han.

Det er også briternes intention at sikre danskere og andre EU-borgere, som bor i Storbritannien, når briterne formelt har forladt EU. Det siger David Davis.

»Efter at vi har forladt EU, ønsker vi, at EU klarer sig godt. Det er vigtigt, at vi passer på EU-borgere i Storbritannien og selvfølgelig britiske statsborgere i udlandet.«

»Det handler om at få en god aftale omkring juridiske spørgsmål og en konstruktiv aftale om handel. Vi har fælles interesse i handel mellem vores lande«, siger David Davis.

Han tilføjer, at der skal landes en god aftale om ting som pension og velfærdsydelser for danskere og EU-borgere, der er bosat i Storbritannien.

Den britiske premierminister, Theresa May, har erklæret, at hun senest med udgangen af marts vil udløse EU's såkaldte artikel 50.

Det vil formelt indlede forhandlingerne mellem Storbritannien og EU-systemet om briternes farvel til EU, sådan som et flertal af vælgerne besluttede ved folkeafstemningen i juni i fjor.