Samuelsen vil have afskaffelse af topskat med i regeringsgrundlag

LA-leder Anders Samuelsen vil have, at en sløjfning af topskatten skal med i et nyt regeringsgrundlag. Ellers kan regeringen få svære vilkår med Liberal Alliance som parlamentarisk grundlag.

Foto: Søren Bidstrup. »Jeg har sagt, at topskatten skal på bordet, og det holder jeg fast i. Det er virkelig vigtigt at få talt om, hvor pengene og væksten kommer fra. Vi kan ikke bare sidde og diskutere, hvordan pengene skal bruges,« siger Anders Samuelsen
Læs mere
Fold sammen

En aflivning af topskatten skal være en del af forhandlingerne om en ny regering, hvis den nye politiske ledelse skal føle sig sikker på at overleve.

Sådan lyder meldingen fra Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen (LA), efter torsdagens frokostmøde med Venstre-formand og kongelig undersøger Lars Løkke Rasmussen (V), hvor diskussionen om sammensætningen af en ny borgerlig regering igen var på dagsordenen.

»Jeg har sagt, at topskatten skal på bordet, og det holder jeg fast i. Det er virkelig vigtigt at få talt om, hvor pengene og væksten kommer fra. Vi kan ikke bare sidde og diskutere, hvordan pengene skal bruges,« siger Anders Samuelsen, som erklærer, at Liberal Alliance »ikke er bange for noget som helst«.

»En regering kan vælte sig selv ved ikke at lytte til sit parlamentariske grundlag,« slår Anders Samuelsen fast.

Der er dog ikke tale om et ultimativt krav, men det skal som minimum diskuteres politisk under forhandlingerne mellem partierne i blå blok, lyder det.

»Det er ikke et spørgsmål om, at man skal have 100 procent af sit partiprogram igennem, men at vi er fire borgerlige partier, der skal finde hinanden for at få et godt samarbejde de kommende fire år. Ellers får en kommende regering en ekstrem kort levetid,« siger Anders Samuelsen, som dog også tror på, at det vil lykkes at finde sammen om en holdbar regeringspolitik.

»Jeg er sikker på, vi kan finde hinanden, og at vi kan få et godt og solidt fundament under en borgerlig regering, hvor man erkender, at der er et Dansk Folkeparti, som er blevet stort og stærk, og der er et Venstre, som er statsministerparti. Men også at der er andre partier, som oven i købet har haft succes med fokus på vækst og velstand i Danmark,« siger han på vej ud fra mødet.