Intelligent assistent skal få Samsung på bølgelængde med mobilkunderne igen

Samsung går i offensiven for at genvinde terræn efter fokus på den eksploderende mobiltelefon Note 7. Den sydkoreanske elektronikkæmpe har nu opkøbt firmaet, der konstruerede Apples Siri-assistent.

Samsungs Galaxy S7 og søsteren S7 Edge fra marts har fået en renæssance, efter at den skandaleramte Galaxy Note 7 blev trukket tilbage. Arkivfoto: John MacDougall, AFP/Scanpix JOHN MACDOUGALL Fold sammen
Læs mere

Den kommende toptelefon fra Samsung, Galaxy S8, får hele armen for at vinde tabt terræn tilbage oven på de massive problemer, der førte til, at Galaxy Note 7-telefonen (foto) først blev tilbagekaldt og siden helt droppet.

Galaxy S8, som ventes præsenteret i februar eller marts som den årlige opdatering af Galaxy S-serien, får en indbygget, digital assistent, der bliver langt mere avanceret, end hvad Apple og Google leverer.

Samsung, der er verdens største mobil- og TV-producent, købte i oktober det amerikanske Viv Labs, der udvikler software med såkaldt kunstig intelligens, og som har været med til at udvikle Apples digitale Siri-assistent.

Kunstig intelligens betyder, at man f.eks. kan tale kommandoer til sit udstyr, og så softwaren efterhånden lærer ens vaner at kende, så den leverer de bedst mulige og rigtigste svar på kommandoer og forespørgsler.

Fejlen, Samsung ikke kan finde

Galaxy S8-telefonen er videreudviklingen af den succesrige Galaxy S7 og kollegaen Galaxy S7 Edge, der kom i marts og er blevet en storsællert.

Julesalget, som nu indledes, ventes at sende de to S7-telefoner endnu højere op på salgslisten, efter at Samsung aflivede Galaxy Note 7 oven på flere måneders ballade med overophedede og eksploderende batterier. 2,5 millioner Galaxy Note 7-telefoner blev til sidst kaldt helt tilbage til fabrikken, og produktionen blev stoppet. Mange har valgt en S7-telefon i stedet.

Fejlen, der skabte batteriproblemerne, er endnu ikke fundet, men Samsung har et større hold af teknikere på opgaven og har lovet en udmelding inden nytår. Hele balladen har kostet Samsung omkring seks milliarder dollars. Derfor skal Galaxy S8 rette op på situationen og genskabe tilliden til Samsung. Den kommende, digitale assistent »vil være betydeligt forskellig fra de nuværende tjenester, som vi ser på markedet,« siger Samsung-direktør Rhee In-jong.

Assistenten har endnu ikke har fået et navn ligesom Apples Siri, Microsofts Cortana og Amazons Alexa.

Den vil også blive bygget ind i andre elektronikprodukter fra den sydkoreanske elektronikgigant.

Google har netop lanceret to nye, egne Pixel-smartphones, som er premieren på Googles nye, digitale assistent. Internetgiganten betragtes i øjeblikket som den af de store, der er længst fremme i udviklingen af kunstig intelligens til dagligdags brug, men kampen blandt giganterne bliver stadig hårdere.

I sidste uge måtte Samsung desuden trække 2,8 millioner topbetjente vaskemaskiner tilbage fra det nordamerikanske marked, efter at der er konstateret problemer med, at hængslerne kan løsne sig og skabe farlige situationer. S8-telefonen bliver derfor stadig vigtigere for at redde Samsungs sodsværtede image.