Samsung ser svækket smartphone-sult

Den sydkoreanske elektronikkæmpe får vanskeligt ved at holde overskuddet på nuværende niveau, lyder det.

Verdens forbrugere opbygger ikke længere en større og større sult og købelyst efter ny teknologi. Det konstaterer sydkoreanske Samsung i sit regnskab for fjerde kvartal. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUNG YEON-JE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Seoul: Verdens forbrugere opbygger ikke længere en større og større sult og købelyst efter ny teknologi.

Det konstaterer sydkoreanske Samsung i sit regnskab for fjerde kvartal.

Samsung, der er kendt for at producere blandt andet tv og telefoner, advarer i regnskabet om risiko for faldende overskud i år sammenlignet med sidste år, da salget af elektronisk udstyr såsom smartphones er begyndt at flade ud.

Den melding kommer, blot dagen efter at den amerikanske it-gigant Apple i forbindelse med sit årsregnskab forudså det første kvartalsmæssige salgsdyk i 13 år.

- Generel svagere it-efterspørgsel vil gøre det vanskeligt at bevare overskuddet i 2016 på niveau med de seneste år, skriver Samsung i en meddelelse.

I fjerde kvartal landede selskabet et driftsoverskud på 6,1 billioner won, der svarer til knap 35 milliarder kroner. Det overskud kom i hus på baggrund af en omsætning på 53,3 billioner won.

For hele 2015 endte det samlede driftsoverskud på 26,4 billioner won.

Umiddelbart er det ikke guf for investorerne, der sender Samsung-aktien ned med omkring to procent i et generelt surt marked.

Samsungs smartphone-afdeling havde i kvartalet et overskud på 2,23 billioner won - en stigning i forhold til samme periode året før. Selskabet regner med vækst på den front i årets første kvartal på grund af lancering af nye modeller.

På længere sigt ser det dog mindre positivt ud.

Det er blandt andet en dalende vækst i Kina, der er med til at gøre efterspørgslen på elektronik mindre end de seneste år. Det giver problemer for giganter som Samsung og Apple, deres underleverandører og branchen som helhed.

/ritzau/Reuters