Salg af nye last- og varebiler bremset op

Erhvervslivets køb af last- og varebiler er bremset hårdt op. Også salget af personbiler fortsætter nedturen, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Læs mere
Fold sammen
Salget af nye last- og varebiler er næsten gået i stå. I juli blev der solgt 65 procent færre lastbiler i forhold til sidste år, mens salget af varebiler dykkede med 57 procent, viser ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

- Nedgangen for lastbilerne og trækkerne er især accelereret de seneste 12 måneder og hænger snævert sammen med den overkapacitet, der er opstået i transporterhvervene i forbindelse med opbremsningen i produktion og forbrug både i Danmark og på de internationale markeder, forklarer Danmarks Statistik.

Også blandt private blev der i sommermåneden holdt kraftigt igen med at købe ny bil. I alt blev det til 5000 nye biler, hvilket er et fald på 2900 i forhold til samme måned sidste år.

Det samlede bilkøb i de seneste 12 måneder er på 114.900 personbiler. Det er 32 procent eller 54.000 køretøjer lavere end i de foregående 12 måneder. Den største tilbagegang er sket i husholdningernes bilkøb, der er reduceret med 36 procent, mens erhvervene købte 26 procent færre biler.

/ritzau/