Så meget er valutareserven vokset

I eftermiddag får vi klarhed over, hvor hårdt presset på kronen er, når Nationalbanken offentliggør størrelsen for valutareserven. Men vil den seneste måneds forøgelse få reserven til at slå rekord? Få overblik over valutareserven siden 1987.

Foto: Nils Meilvang. Nationalbankens valutareserver kan meget vel sætte ny rekord tirsdag.
Læs mere
Fold sammen

Der har sjældent været så meget fokus på størrelsen af Nationalbankens valutareserve, som der i dag.

Klokken 16 offentliggør Nationalbanken status på beholdningen ved udgangen af januar, og det vil give et af de første helt tydelige fingerpeg om, hvor meget kronen har været under pres i den seneste tid.

Ved udgangen af december udgjorde Nationalbankens valutareserve 446,792 milliarder kroner, hvilket er 8,5 milliarder mere end et halvt år tidligere. Det er en stigning på 4,423 milliarder kroner på tre måneder.

Rekorden indtil nu har været en beholdning på 514,448 mia. kroner som blev sat i juli 2012. For at slå rekorden i eftermiddag, skal stigningen altså være større end 67,656 mia. kroner.

Men bliver heller ikke et problem, hvis man spørger bankøkonomerne, der flere steder forventer en stigning i valutareserverne på over 100 milliarder kroner.

I så fald vil det betyde, at Nationalbanken ikke bare sætter rekord i største valutareserve, men også i største forøgelse på en måned.

Største forøgelse af valutareserven indtil nu var på 40,412 mia. kroner i november 2008.