Så meget betaler "de jyske konger" i selskabsskat

Jylland huser en stribe af Danmarks største privat- og fondsejede selskaber - se hvad nogle af de tungeste lagde i selskabsskat i 2011.

Lars Larsen, topchef i Jysk, der har hovedkontor i Aarhus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der blev i 2011 sendt store millionbeløb fra de store jyske selskaber til statskassen i København. Det fremgår af tal, som Berlingske Business har samlet ind onsdag morgen - i de perioder hvor Skats hjemmeside ikke har været i sort.

Et af de bedst kendte varemærker i Danmark er dynekongen Lars Larsens Jysk-kæde. På Skats hjemmeside fremgår det, at sengetøjsforretningen i 2011 resulterede i en skattepligtig indkomst på 465 millioner kroner - hvilket resulterede i, at der blev sendt en check til skattevæsenet på 110 millioner kroner.

Tager man turen fra Jysks aarhusianske hovedkvarter vestpå til Bjerringbro og Grundfos, så kan man se, at pumpekoncernen i sidste år hældte 45 millioner kroner i statskassen ud af en skattepligtig indkomst på 210 millioner kroner.

Lidt sydvest for Bjerringbro - i Brande - finder man modetøjskoncernen Bestseller. Den havde sidste år en skattepligtig indkomst på over 1,4 milliard kroner, hvilket resulterede i en selskabsskat på 363 millioner kroner.

Sydpå i Billund finder man legetøjsgiganten Lego, der er ejet af holdingselskabet Kirkbi A/S. Det lagde i 2011 lidt over en milliard kroner i statskassen i form af selskabsskat - og det ud af en skattepligtig indkomst på 4,4 milliarder kroner.

Den lille jyske rundtur slutter på øen Als, hvor pumpekoncernen Danfoss hører hjemme. Danfoss havde i 2011 en skattepligtig indkomst på 624 millioner kroner - og det resulterede i en indbetalt selskabsskat på 113 millioner kroner.