Så er der årsopgørelser – tjek disse ting

Hvis Skat følger traditionen for at smugåbne for danskernes årsopgørelser, så kan det allerede nu tjekkes, om der vanker skatteregning eller skattefest – vel at mærke hvis der er kommet styr på den IT-fejl, der i går ramte Skat.

Arkivfoto. Hvis Skat følger traditionen for at smugåbne for danskernes årsopgørelser, så kan det allerede nu tjekkes, om der vanker skatteregning eller skattefest – vel at mærke hvis der er kommet styr på den IT-fejl, der i går ramte Skat. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Officielt åbnes der først på mandag, og selv om langt de fleste tal indberettes automatisk, så er der alligevel en række punkter, som man dels selv skal indberette, dels bør tjekke, fordi der kan opstå fejl. Blandt de vigtigste fradrag, man selv skal huske at få med eller kontrollere, er kørselsfradrag for mere end 12 km til arbejde, håndværkerfradraget for energi­renoveringer i hjemmet for op til 12.000 kr. eller serviceydelser som rengøring for op til 6.000 kr.

Dertil kommer gevinster og tab på aktier og værdipapirer, underholds- og børnebidrag især hvis der er indgået separate aftaler, indbetalinger til velgørenhed med fradrag op til 15.200 kr. i 2016. Man skal også være opmærksom på lejeindtægter fra bolig, oplysninger om udenlandske bankkonti og udenlandske investeringer, fradrag for rejser af mindst 24 timers varighed med overnatning, og skatterabat på 25 pct. ved fri telefon til begge ægtefæller.