S vil have national investeringspakke

Socialdemokraterne opfordrer regeringen til snarest at indkalde til bredde forhandlinger om en investeringspakke, der skal imødegå den stigende ledighed.

Læs mere
Fold sammen
Regeringen cykler rundt i Europa, mens ledigheden runder en psykologisk grænse på 100.000, lyder kritikken fra Socialdemokraternes gruppeformand, Carsten Hansen.

- Min opfordring er, at regeringen nu ser at komme ud af cykeltøjet og i arbejdstøjet og tager hensyn til alle de her arbejdsløse mennesker, siger Carsten Hansen.

Regeringen har ellers gennem foråret gennemført en række tiltag, der især øger den private efterspørgsel, men det giver Carsten Hansen ikke meget for. Ledigheden har netop rundet 105.100, og han fastholder, at der er brug for et socialdemokratisk forslag om at igangsætte investeringer for 36 milliarder kroner. Det kunne være investeringer i for eksempel grøn trafik, miljø, kloakker og daginstitutioner. Regeringen bør snarest indkalde til forhandlinger om en "national investeringspakke", lyder opfordringen.

- Nu er det en realitet, at arbejdsløsheden stiger og stiger, og den økonomiske krise har bidt sig fast, og regeringen står fuldstændigt rådvilde overfor det og gør intet. Når man kan tilvejebringe 100 milliarder for at redde grådigheden i banksektoren, så kunne vi vel også gøre noget ekstra for at sætte gang i det her samfund, siger Carsten Hansen.

/ritzau/