S skyder eget a-kasseforslag ned

Socialdemokraterne afviser et forslag fra partiets egen arbejdsmarkedsordfører om at give "amnesti" og bane hurtig vej til medlemskab af en a-kasse.

Læs mere
Fold sammen
Giv amnesti, så dem der ikke er med i en a-kasse får en måned til at melde sig ind. Derefter kan de ved arbejdsløshed få dagpenge efter udgangen af næste kvartal. Sådan lyder et forslag fra Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører Thomas Adelskov. Men det forslag bliver ikke en del af den socialdemokratiske politik.

- Forslaget er jeg ikke personligt helt enig i. Det bliver ikke en del af konklusionen i forhold til den beskæftigelsespakke, som vi er på vej med, siger Carsten Hansen, gruppeformand for Socialdemokraterne.

I stedet siger han, at folk må drage konsekvensen og gå "den lange vej" og melde sig ind i en fagforeningen og en a-kasse på lige fod med andre, der blandt andet har været med til at betale til overenskomster og tilhørende strejker i foråret.

Thomas Adelskovs forslag skulle afhjælpe, at næsten hver tredje lønmodtager står uden for en a-kasse og dermed risikerer at stå uden indtægt, hvis de bliver ramt af arbejdsløshed.

/ritzau/