S: Skatter og afgifter skal ned nu

Regeringen vil sænke skatter og afgifter i Danmark nu, siger Socialdemokraternes politiske ordfører.

Magnus Heunicke. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke (S), torsdag aften deltog i Debatten på DR2, fik han af programvært Clement Kjersgaard spørgsmålet:

- Er det rigtigt, at det er den nuværende regerings ambition, at det samlede skatte- og afgiftstryk skal sænkes nu?

- Ja, det er det. Vi har sat et arbejde i gang, og inden for de næste seks til otte uger vil ministrene komme med konkrete forslag til, hvordan vi målrettet kan forbedre virksomhedernes konkurrenceevne over for udlandet. Det handler selvfølgelig om rammevilkår, og det handler også om økonomi, svarede Magnus Heunicke og henviste dermed til den plan, regeringen vil sætte i værk dette forår for at få flere danskere i job.

- Det er den private beskæftigelse, som den her pakke skal sigte på. Og altså venner, kig jer om i Europa og find et land, hvor I synes, at der både er råd til at løfte deres velfærdssamfund, hvis de har et sådant intakt endnu, og hvor der faktisk er råd til at sætte ind i forhold til en kickstart, som vi kan i Danmark. Det kan jeg ikke finde andre steder. Det er på dansk grund, vi gør det her. Det er en svær tid, men vi får lavet en kickstart, vi får lavet løft i uddannelsen, lød det fra Heunicke.

Over for ham stod formanden for Forbundet af Offentligt Ansatte, Dennis Kristensen, der modtager regeringens udspil med bekymring.

- Jeg er noget bekymret for, hvad vi kommer til at se, når nu ministeren kommer (med jobpakken, red.) af én grund. Og lad os lige prøve at tage et eksempel. Nu har vi fået lettet anlægsloftet i kommunerne, så de må bruge to milliarder mere. Og det skal gøres inden for kommunernes budgetter. Det betyder efter al sandsynlighed, at vi vil se flere afskedigelser i den offentlige sektor, end vi vil se job i den private. Det så vi i 2011. Der så vi, at vi oplevede en vækst, en kickstart og så videre. Men det, at man ikke brugte 10 milliarder i kommunerne, som man havde fået lov til at bruge af regeringen, betød, at der var 17.000 for mange, der blev afskediget, sagde Dennis Kristensen.

BNB