S: Regeringen må ud af cykeltøjet

Statsminister Lars Løkke Rasmussen bør øjeblikkeligt skifte cykeltøjet ud med arbejdstøjet og sætte gang i de offentlige investeringer, fastslår Socialdemokraterne efter nye choktal for arbejdsløsheden.

Foto: Ditte Valente.
Læs mere
Fold sammen
”Det er en vigtig psykologisk barrierer, der er brudt. Krisen har bidt sig fast og om et år er arbejdsløsheden ifølge vores prognoser dobbelt så stor, hvis vi ikke gør noget,” siger Socialdemokraternes gruppeformand, Carsten Hansen.

Torsdag morgen offentliggjorde Danmarks Statistik arbejdsløshedstallene fra juni, der viser at den magiske grænse på 100.000 arbejdsløse er brudt. Med en stigning på hele 7400 står 105.100 danskere i dag uden job.

Socialdemokraterne har gentagne gange opfordret regeringen til at sætte skub i de offentlige investeringer for på den måde at stimulere beskæftigelsen. En opfordring, som Carsten Hansen nu gentager.

”Tallene viser jo desværre, at vi har haft ret i vores forudsigelser. Både i Norge, Sverige og til dels Tyskland har man sat turbo på de offentlige investeringer for at hjælpe beskæftigelsen, men den danske regering er gået helt bag om dansen,” siger Carsten Hansen.

Han giver ikke meget for regeringens renovationspulje på 1,5 mia. kr., der skulle sætte skub i byggeriet.

”Det forslår som en skrædder i helvedet,” siger Carsten Hansen.

Læs interview med Inger Støjberg om arbejdsløsheden på Business.dk kl. 13.40.