S: Elendig indsats mod sygefravær

Regeringen regner med at bruge flere penge på danskernes sygefravær næste år. Grotesk og udtryk for elendig indsats, mener Socialdemokraterne.

Trods flotte ord og handlingsplaner er det ikke lykkes regeringen få danskernes sygefravær ned. Sådan læser Thomas Adelskov, Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører, regeringens finanslovforslag. Næste år regner regeringen med en stigning i udgifterne til sygedagpenge, så 76.200 helårspersoner omfattes af ordningen. Det er 3600 flere helårspersoner end i år.

- Det er grotesk, at regeringen ikke har større ambitioner. Det viser samtidig, at regeringens handling plan slet ikke er god nok, siger Thomas Adelskov.

Han kalder nedslidning og sygefravær et af de største problemer på arbejdsmarkedet lige nu. Regeringen har for nylig lanceret en omfattende handlingsplan, hvor arbejdsgiverne blandt andet skal betale for medarbejdernes første 21 sygedage. Tidligere var det 15 sygedage. Thomas Adelskov anbefaler, at virksomhederne inddrages endnu mere.

- Der er så meget at hente ved en ordentlig indsats for at få sygefraværet ned. Derfor mener vi, at arbejdsgiverne skal inddrages meget mere. Arbejdsgivere der gør noget godt for arbejdsmiljøet skal belønnes, mens der skal være en økonomisk straf til dem, der er ligeglade med deres medarbejdere, siger han.

/ritzau/