Ruslands krise sender rystelser gennem dansk erhvervsliv

Foto: DMITRY SEREBRYAKOV.
Læs mere
Fold sammen

Berlingske Business tager i dag temperaturen på det nu tidligere så store eksportmarked - Rusland. Der er ingen udsigt overhovedet til en bedring af den sønderskudte danske eksport til Rusland. Derfor trækker den statslige investeringsfond EKF stikket og lukker sit kontor i Moskva permanent.

Carlsberg er en af de danske vrksomheder, som er hårdt ramt af krisen i Rusland. Men nu skal den danske bryggeri-stolthed gentænkes og genstartes fra ny. Den nye topchef, hollænderen Cees ’t Hart, vil ændre virksomhedens kultur, så den fokuserer på en ting: Skabe værdi til ejerne. Det betyder et opgør med den tidligere ledelse.

Vi har også været i Esbjerg, hvor olieprisfaldet har gjort ondt og kostet job og omsætning. Den vestjyske energiby er dog langt fra slået til tælling. For Esbjerg har overlevelse, slid og nytænkning i blodet. Berlingske Business sætter fokus på olieprisfaldet ét år efter.

Vores nyeste »vilde graf« - Minegigantisk rustjebanetur - handler om aktien i det kriseramte råvareselskab Glencore, som svinger ukontrolleret frem og tilbage. Casper Schrøder ser på sagen.

Danmark er et middelmådigt land, når det handler om kønsbalance indenfor ledelse. Ud af 140 lande ligger vi på en 72. plads i World Economic Forums årlige ligestillingsmålinger. Det er et kæmpe paradoks, mener Marianne Eggelund Siig. Hun er Head of Diversity i Nordea og leder den strategiske indsats for øget diversitet og inklusion i storbanken. Læs hendes nye blog.

Torsdagen byder i øvrigt på de nyeste tal for boligmarkedet fra Realkreditrådet.. Se Business-kalenderen.

God dag

Sonny Wichmann, dagens onlineansvarlige