Royal Copenhagen må af med 1,8 millioner i erstatning

En tidligere porcelænsarbejder hos Royal Copenhagen kan se frem til en stor check fra sin tidligere arbejdsgiver.

Den 59-årige Farooq Bhatti, der har arbejdet på Royal Copenhagen siden 1970, har modtaget 1.847.000 kroner i erstatning for en arbejdsulykke på porcelænsfabrikken i 2004.

Det skriver Nyhedsbrevet 3F.

Ulykken skete få måneder før Royal Copenhagen flyttede fra fabrikken på Frederiksberg til nye lokaler i Glostrup, og fokus derfor var andre steder. En af de ting, der ikke fungerede, var de mekaniske skubbere. De skulle lette flytningen af de tonstunge vogne med porcelæn fra ovnen, hvor Farooq Bhatti arbejdede.

- Det var tit, det ikke virkede, så vognene skulle flyttes manuelt. Hjulene var smurt med noget speciel olie for at få dem til at glide bedre i skinnerne, så gulvet var spejlglat. Og så faldt jeg, fortæller Farooq Bhatti, der har svært ved at sidde stille. Hvert 20. minut må han rejse sig og gå lidt rundt, indtil smerterne forsvinder, og han kan sætte sig igen.

Produktionsdirektør Thomas Hebo Lønholdt siger, at i dag er det en del af hverdagen på Royal Copenhagen at tænke bedre arbejdsmiljø.

- Formålet med udflytningen var både at få en mere glidende produktion og få skabt nogle bedre arbejdspladser. Og vi arbejder løbende på forbedringer. I øjeblikket har vi blandt andet fokus på støj, varme og sollys, siger Thomas Hebo Lønholdt til Nyhedsbrevet 3F.

- mja