Roskilde Bank forsvarer advokatvalg

Niels Heerings plads i Roskilde Banks bestyrelse har intet at gøre med valget af en advokat fra det advokatkontor Heering er chef for. Det fastslår Roskilde Banks bestyrelsesformand Henning Kruse Pedersen.

Foto: Liselotte Sabroe.
Læs mere
Fold sammen
Ledelsen i den nye Roskilde Bank afviser pure, at der er nepotisme involveret i dens valg af advokat.

Nationalbankens repræsentant i Roskilde Banks bestyrelse er advokat Niels Heering. Han er ledende partner i advokatvirksomheden Gorrissen Federspeil Kierkegaard, og lidt pudsigt har Roskilde Bank valgt en advokat herfra til at føre den enorme sag mod bankens tidligere ledelse.

"Jeg ser ikke antydningen af et problem. Vi har valgt en kompetent advokat, og det er i øvrigt Jacob Brogaard og jeg selv, der har valgt ham," siger Henning Kruse Pedersen, der er formand for Roskilde Bank.

Han oplyser, at advokat Niels Heering slet ikke har haft noget med beslutningen at gøre. Jacob Brogaard, som han omtaler, er i øvrigt Roskilde Banks næstformand.

Ingen advokat-kommentar
Advokaten, som skal føre sagen for banken, er Henrik Lind. Han ønsker ikke at kommentere selve valget, men siger:

"Jeg kan i hvert fald konstatere, at der ikke er nogen interessekonflikt i det. Hvis bestyrelsen har haft overvejelser, som de vil indvie dig i, så må de endelig gøre det, jeg har ikke nogen bemærkninger til det, men jeg er absolut klar til at påtage mig opgaven."

Efter at have fået foretaget en advokatundersøgelse af forløbet i Roskilde Bank - i øvrigt af advokater fra andre selskaber end Gorrissen Federspeil Kierkegaard - har bestyrelsen i Roskilde Bank besluttet at retsforfølge flere medlemmer af den tidligere ledelse.