Rohde: Hensigtsmæssig indsnævring af rentespænd

Nationalbankens direktør, Lars Rohde, kalder beslutningen forleden om at fastholde bankens pengepolitiske renter - og dermed indsnævre rentespændet til euroområdet - for hensigtsmæssig taget i betragtning, at banken siden april har interveneret i valutamarkedet for 230 mia. kr.

Natinalbankdirektør Lars Rohde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

- I lyset af ECB's pengepolitiske tiltag har Nationalbanken valgt at fastholde de pengepolitiske renter. Det afspejler, at vi siden april og frem til og med november har solgt valuta ved interventioner i valutamarkedet for 230 mia. kr. På den baggrund er det hensigtsmæssigt med en vis indsnævring af rentespændet mellem Danmark og euroområdet, sagde Lars Rohde på Finansrådets årsmøde mandag.

Han tilføjede, at banken har stor tålmodighed og om nødvendigt er klar til at intervenere i valutamarkedet for at undgå en styrkelse af kronen.

- I en sådan situation er der, som vi også så i begyndelsen af året, ingen grænse for, hvor mange kr. Nationalbanken kan stille til rådighed. Nationalbanken har ikke nogen målsætning for valutareservernes størrelse, sagde Lars Rohde og supplerede:

- Vi kan desuden sætte Nationalbankens renter ned, hvis der skulle være behov for det.