Rohde: Banker bør skære i omkostninger

Landets pengeinstitutter har for mange ansatte i forhold til, hvor travlt de har. Nationalbankdirektør Lars Rohde mener, at ejerne skal sætte sig igennem med sparekniven til gavn for kunder og aktionærer.

 
Der er for mange ansatte i landets banker i forhold til, hvor travlt de har.

Sådan lyder det i dag fra nationalbankdirektør, Lars Rohde, der mener, at der er behov for at se på effektiviteten i finanssektoren, uden at han dog ikke direkte vil opfordre til fyringsrunder.

»Det vil jeg ikke sige, fordi det er den enkelte bank, der må gøre det op med sig selv. Men det vi kan konstatere - og den viden vi gerne vil dele er - at nogle virksomheder i den finansielle sektor er markant mindre produktive end andre virksomheder,« siger han og fortsætter senere:

»Nogle kreditinstitutter har en meget lav egenkapitalforrentning og nogle har også haft tab. Derfor er der nok behov for en tilpasning af kapacitet i sektoren,« siger Lars Rohde.

Og hvis ledelsen i landets pengeinstitutter ikke kan finde ud af se skriften på væggen af egen drift, så bør bestyrelserne træde i karakter i langt højere grad, end de gør i dag.

» I værste fald kan man risikere, at virksomheden bliver hijacket af de ansatte, som sørger for, at de har det godt, men at ejerne og kunderne har det knapt så godt,« siger Lars Rohde.

Se hele indslaget med nationalbankdirektør Lars Rohde her.