Rockwool-boss med nye mål og Carlsberg-formand langer ud efter skatteregler

Rockwools direktør Jens Birgersson Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Godmorgen

Vi begynder dagen med en topchef, der har begivet sig ud på en ny mission. Den danske isoleringskæmpe Rockwool har haft en ny mand på broen i snart et år, og Jens Birgersson har ét forkromet mål: Indtjeningen i Rockwool skal være bedre. Hvis ikke koncernen havde tilpasset sig livet som global virksomhed, ville pengekassen til vækst til sidst have været tom.

»Det er vanskeligt at forstå, at det skulle være borgerlig politik,« siger Flemming Besenbacher, der er bestyrelsesformand i Carlsberg, om nye skatteregler på vej for erhvervsdrivende fonde.

Skat udbetaler årligt 257 mia. kr. til virksomheder i negativ moms. Og beløbet stiger med raketfart. Ifølge Skatte- ministeriet er der naturlige forklaringer. Men eksperter frygter svindel.

Novo Nordisk stiller op i rækken af store trendsættende globale virksomheder og lover, at selskabets produktion af diabetesmidler er 100 pct. CO2-neutral allerede om fem år. Vindmøller i Indre Mongoliet og bæredygtigt træ i Brasilien skal hjælpe Novo Nordisk til at nå målet.

Læs portrættet. Efter bl.a. ti år i Londons finansdistrikt og halvandet år som økonomidirektør i Danica rykker 37-årige Jacob Aarup-Andersen til april op i hierarkiet som ny økonomidirektør i Danske Bank.

Dagen byder på regnskab fra Brøndbyernes IF. Læs om dagens øvrige begivenheder her.

Med ønsket om en god dag

Morten Thorborg Jasper