Rigsadvokaten beder Højesteret se på banksag

Rigsadvokaten vil have Højesteret til at se på Ebh-sagen. Tidligere på måneden afviste landsretten sagen på grund af breve, der dukkede op for sent.

Læs mere
Fold sammen

Rigsadvokaten vil have Højesteret til at se på den såkaldte Ebh-sag, hvor ledende bankfolk fra forskellige banker i sommer blevet frifundet for blandt andet kursmanipulation.

»Rigsadvokat ønsker fortolkning af brevregler i Ebh-sag afprøvet i Højesteret,« skriver Rigsadvokaten på Twitter og fortsætter:

»Afvisning af anklagemyndighedens anke er principiel - hvor bogstaveligt skal retsvæsnet følge firkantede brevregler?«

Netop breve spiller i bogstaveligste forstand en hovedrolle i sagen.

Efter sommerens frifindelse i byretten ankede anklagemyndigheden sagen, men på grund af en postfadæse afviste Vestre Landsret anken.

Landsretten begrundede afvisningen med, at nogle af de breve, som blev sendt ud med oplysninger om anken, blev sendt en dag for sent. Anklagemyndigheden har givet PostNord skylden for fejlen og argumenteret for, at der er tale om en detalje, som ikke bør have indflydelse på selve ankesagen.

Nu oplyser Rigsadvokaten, der teknisk set fører sager for bagmandspolitiet ved Højesteret, at der er sendt en ansøgning til Procesbevillingsnævnet. Det skriver finans.dk.

Nævnet skal afgøre, om Rigsadvokaten må gå til Højesteret for at få afgjort, om sagen skal have lov til at køre som en ankesag i landsretten.

Rigsadvokaten har deadline for at søge om at få sagen for Højesteret fredag, men har valgt ikke at vente til sidste sekund.

»Jeg hæfter mig ved, at de har indgivet tilladelsen dagen før udløb af fristen denne gang,« siger Arvid Andersen, forsvarer for en af bankfolkene, til finans.dk.