Rigmandsmagasin giver Danmark topplacering

Vi er det land i verden, hvor det er nemmest at drive virksomheder, lyder det fra det amerikanske magasin Forbes. USA er helt nede på en 18. plads. Personlig frihed, teknologi og lav korruption er tre af de store plusser herhjemme.

Det er nemt at starte egen virksomhed i Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke så tit, at Danmark pryder på forsiden af nogle af de internationale medier. Men det var tilfældet onsdag. Hjemmesiden for det amerikanske magasin Forbes fortalte historien om, at Danmark er verden bedste land at drive forretning i.

Forbes har lavet en rangliste over landene i den vestlige verden. USA er helt nede på en 18. plads, mens Danmark er nummer et. Det var vi også tre år I træk fra 2008 og til 2010.

Forbes bemærker, at vi slås med økonomiske problemer herhjemme, men trods det er det danske erhvervsklima meget positivt. Vi sluttede i top 25 i alle de 11 kategorier, som landene blev bedømt efter og røg direkte ind i top fem, når det drejer sig om personlig frihed, teknologi og meget lav korruption.

En af de ting, der bliver fremhævet, er det meget fleksible danske arbejdsmarked. Samtidig er Danmark et af de lande, hvor det er nemmest og billigst at starte op med en ny virksomhed.