Retsopgør om swaplån, opslitning af milliardkoncern og raseriet mod Wall Street

Foto: Henning Bagger. Lund Poulsen er talsmand for beboere i Skødstrup i.f.m. en swap sag om salg til private der starter ved Vestre Landsret i uge 43.
Læs mere
Fold sammen

Godmorgen

Mandag indledes det endelige retsopgør om, hvorvidt Jyske Banks salg af en voldsomt kompliceret swapaftale til en andelsforening var ulovlig. Andelsforeningens medlemmer blev efterfølgende stavnsbundet til deres boliger med stigende udgifter.

De nye ejere af den danske miljøkoncern DSVM gør nu klar til at splitte virksomheden op i seks dele, der vil blive solgt hver for sig. Det sker, efter at selskabet – der omsætter for 3,6 mia. kr. – kommer ud med et underskud på over 350 mio. kr.

Hvis man tror, at amerikanerne har glemt finanskrisen, tror man fejl. Wall Street, Goldman Sachs og andre i lignende kategori kan vække et helt uhørt raseri hos almindelige amerikanere, fordi de ganske enkelt ikke mener, at de ansvarlige for finanskrisen er blevet straffet.

Mandag præsenterer Dagpengekommissionen en række forslag til et nyt dagpengesystem. Det ventes at åbne for et større politisk slagsmål om dagpengesatser og dagpengeperioden. Det danske system lyser i dag op som et af verdens bedste. Men det er farligt at ændre det, lyder det fra flere sider.

Få overblikket: Her er Danmarks billigste og dyreste kommuner i 2016

Læs i øvrigt weekendens stærke interview med Saxo Bank-stifter Lars Seier Christensen, hvor han reflekterer om sin snarlige exit fra banken og det, der venter efterfølgende.

Legetøjskæmpe og IT-gigant leveer regnskab i dag. Læs dagens Busines-kalender.

Med venlig hilsen

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk