Renten stiger til september

I det særlige kodesprog for økonomer sagde centralbankchef Jean Claude Trichet efter dagens rentemøde i den europæiske centralbank, at renten stiger til september.

Med ordene "stærk årvågenhed" sagde den europæiske centralbankchef Jean Claude Trichet i dag, at renten vil stige til september ved det næste møde.

I dag valgte centralbanken at holde renten i ro på fire procent.

"Trichet signalerer en renteforhøjelse til september på 0,25 procentpoint. De ryster ikke på hånden, men det spejler samtidig igennem, at de vil agere meget forsigtigt fremover. Vi tror på en eller to renteforhøjelser mere, men det afhænger meget af de økonomiske nøgletal," siger seniorøkonom i Danske Bank Niels-Henrik Bjørn til RB-Børsen.

Analytiker i Nordea Anette Skovgaard tror på to renteforhøjelser til 4,5 procent frem til årsskiftet.

"Trichet valgte at benytte lejligheden til at kommentere den igangværende uro på de finansielle markeder. Trichet mente, at det var et udtryk for en normaliseringsproces. Det betyder, at ECB ikke vil være tilbageholdende med at sætte renten op. Det er således fortsat vores forventning, at ECB hæver renten i september til 4,25 procent og en sidste gang i december til 4,50 procent," vurderer hun.

Rentestigningen til september er forventet af analytikerne ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News. Den er nødvendig for at holde den inflation, der drives af stigende oliepriser, begrænsninger i produktionskapaciteten og en stærk lønudvikling, i skak.