Renten stiger på grund af pressemøde

En anelse overraskende har Den Europæiske Centralbank valgt at holde pressemøde torsdag eftermiddag, og det er sandsynligvis årsagen til, at renten bevæge sig opad.

Pressemødet kommer efter mødet i Styrelsesrådet torsdag, hvor ECB ventes at fastholde sin toneangivende rente på 4,0 procent.

- ECB har noget overraskende valgt at afholde pressemøde kl. 14.30 efter rentebeslutningen. Det er vores forventning, at ECB præsidenten Jean-Claude Trichet vil sende kodeordet "strong vigilance" for at signalere næste renteforhøjelse i september. Siden meddelelsen er blevet udsendt, er renterne steget, hvilket understøtter vores forventning til timingen af næste renteforhøjelse, skriver analytiker Anette Skovgaard fra Nordea i kommentar.

Hun peger samtidig på, at Trichet måske vil kommentere uroen på det sekundære lånemarked i USA, som den seneste tid har sendt aktiemarkederne ned verden over. Det sekundære lånemarked eller de såkaldte subprime lån dækker over boliglån i USA, der typisk er ydet til kunder, hvis kreditværdighed ikke rækker til et almindeligt lån.

- Det bliver dog interessant at følge, om Trichet vil knytte et par ord til hele "subprime" historien, som har været dagsordensættende på de finansielle markeder de seneste 14 dage, skriver Anette Skovgaard.

RB-Børsen