Rekordstort fald i amerikanske boligpriser

Der blev sat en ny kedelig bundrekord for de amerikanske boligpriser i november, da priserne i de 20 største byområder faldt med næsten en femtedel, blandt andet på grund af stadigt flere tvangsauktioner.

Foto: Jack Smith / Scanpix. Priserne i de 20 største byområder i USA faldt i november med 18,2 procent i forhold til november 2007.
Læs mere
Fold sammen
Priserne i de 20 største byområder i USA faldt i november med 18,2 procent i forhold til november 2007, og dermed blev der sat en ny kedelig rekord i prisfald for S&P/Case-Shiller indekset over udviklingen i de amerikanske boligpriser.

Faldet i oktober var på 18,1 procent, men økonomer havde dog på forhånd ventet, at indekset ville falde med 18,4 procent i november, blandt andet fordi en stadigt større andel af det amerikanske boligsalg er tvangsauktioner, hvilket presser priserne markant.

Tal fra Realkreditrådet viste i dag, at de danske villapriser faldt med 7,8 procent i fjerde kvartal sammenlignet med fjerde kvartal i 2007, mens priserne på danske ejerlejligheder faldt med 11,5 procent.

Hårde tider i spillebyen
Alle 20 byområder i det amerikanske boligindeks viste faldende boligpriser i november, anført af Phoenix i Arizona og spillebyen Las Vegas, der faldt med henholdsvis 33 og 32 procent.

I forhold til toppen af S&P/Case-Shiller indekset i 2006 er boligpriserne i USA nu faldet med 25 procent, og alene fra oktober til november faldt de amerikanske boligpriser med 2,2 procent.

På trods af en markant opbremsning af nybyggeriet af boliger, tyder foreløbige indikationer på at prisfaldet på det amerikanske boligmarked er fortsat i december.