Rekordmeget valuta i pengekassen

Den danske valutareserve slår igen alle rekorder. I juni er den blevet forøget til 330,3 mia. kr.

Dermed er den højere end ventet, idet økonomerne ifølge estimater indsamlet af RB-Børsen havde regnet med, at den ville være på 325,3 mia. kr. Valutareserven slår dermed for fjerde i træk gang rekord. I april var den på 286,4 mia. kr.

Forøgelsen afspejler, at Nationalbanken netto har købt valuta for 8,2 mia.kr., og at staten netto har indfriet lån i udlandet for 3,3 mia.kr. Nationalbanken har i maj netto købt valuta for 6,7 mia. kr. i forbindelse med interventioner i valutamarkedet. Det vil altså sige, at Nationalbanken har ment, at kronen var blevet for stærk.

Næppe rentesænkning fredag

Valutareservens størrelse i sig selv er ikke knap så interessant i relation til, om der er en forestående selvstædige rentenedsættelse på vej. Det er vurderingen fra Sydbank.

- Nationalbanken fokuserer udelukkende på selve udviklingen i valutareserven - altså om der strømmer udenlandsk valuta ind eller ud af Danmark. Med dagens tal ser det ikke ud til, at en selvstændig dansk rentenedsættelse er på tapetet fredag - vi vurderer således, at indstrømningen af valuta har været for lille til en sådan aktion, skriver Sydbank.

Rentenedsættelsen og spændindsnævringen skal dog nok komme.

- Den præcise timing er usikker, men det vil formentlig ske i små skridt ad gangen med rentenedsættelser på 0,1 pct.-point, skriver Sydbank, der venter at se rentespændet reduceret til i omegnen af 0,25 pct.-point til 0,35 pct.-point.

RB-Børsen