Rekord mange unge i praktik

Antallet af unge, der er i praktik rundt omkring i landets private virksomheder er rekordhøjt. Alene siden november sidste år, er det indgået 37.261 nye uddannelsesaftaler, hvilket er det højeste i ti år.

Danske elever strømmer i praktik i danske virksomheder.

Alene inden for det seneste år har hele 37.261 unge underskrevet en praktikaftale med en virksomhed, og det er det højeste antal i ti år.

Sammenlignet med 2003 har 11.091 flere elever på landets erhvervsskoler kommet i lære i en virksomhed, hvilket svarer til en stigning på 42 procent

Det viser nye tal fra Undervisningsministeriet, der har kigget på praktikpladssituationen ultimo oktober 2007.

Undervisningsminister Bertel Haarder (V) glæder sig over udviklingen og påpeger, at den store fremgang skal ses i forhold til de relativt små ungdomsårgange.

- Det er en fantastisk fremgang, vi oplever for tiden. Jeg mener, det for alvor understreger vigtigheden af de vekseluddannelser, vi har her i Danmark. Det er også glædeligt, at så mange unge vælger at tage den nye mesterlære, siger han og henviser til, at der i øjeblikket er over 1400 unge i mesterlære.

Fald i skolepraktikSamtidig med at antallet af unge, der kommer i lære i en virksomhed er steget voldsomt er antallet af elever i skolepraktik faldet med 77 procent.

I alt var kun 1.790 elever i skolepraktik i oktober 2007, hvilket ifølge fra direktør Michael Nielsen fra Dansk Byggeri er yderst positivt, da der for de enkelte elever er store fordele ved at tilbringe sin praktiktid i en virksomhed frem for på skolebænken.

- De unge bliver en del af et team og lærer en masse ting om produktet og den forretningsmæssige tankegang, som man altså ikke kan lære på en skole. Især på byggepladserne, hvor mange aktører skal koordinere, lærer eleverne også en masse om samarbejde og netværk, siger han.