Regeringen vil luge ud i for stramme love og regler

Reglerne for erhvervslivet er strammet hårdere end nødvendigt, mener beskæftigelsesministeren.

Varslingen kommer fra Venstres beskæftigelsesminister, Troels Lund Poulsen, på baggrund af nye tal, der viser, hvor meget EU-lovgivning der blev overimplementeret på erhvervsområdet i perioden 2011 til 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der skal luges godt og grundigt ud i de love, hvor Danmark har strammet lovgivningsskruen hårdere over for erhvervslivet, end det er tilfældet i de øvrige EU-lande.

Det skriver Jyllands-Postens erhvervsmedie, Finans.

Varslingen kommer fra Venstres beskæftigelsesminister, Troels Lund Poulsen, på baggrund af nye tal, der viser, hvor meget EU-lovgivning der blev overimplementeret på erhvervsområdet i perioden 2011 til 2015.

Den tidligere SRSF-regering overimplementerede 38 procent af i alt 63 EU-regler rettet mod erhvervslivet, viser opgørelsen. De skal nu ses igennem med en tættekam, siger ministeren.

Troels Lund Poulsen står i spidsen for regeringens indsats mod overimplementering af EU-lovgivning.

»Vi kommer til at undersøge de 38 procent under den gamle regering for at se på, om der er forslag, vi kan vinkle os ud af, eller om vi kan lave om på nogle af de love, der findes,« siger Troels Lund Poulsen til Finans.

»Det gælder ikke mindst på erhvervsområdet, hvor vi bevidst er gået længere end andre lande som konsekvens af finanskrisen,« tilføjer han.

Fra Venstre-regeringen tog magten i juni 2015 og frem til april 2016, er fire ud af 19 forslag blevet strammet, hvilket svarer til 21 procent.

Overimplementeringen af EU-regler koster erhvervslivet dyrt. Ifølge en analyse fra Landbrug & Fødevarer fra 2013 kostede de stramme danske regler for eksempel landbruget op mod 3,3 milliarder kroner om året.

Den daværende Venstre-regering nedsatte i 2015 både et ministerudvalg, EU-implementeringsudvalget og et udvalg bestående af repræsentanter fra erhvervslivet og fagbevægelsen, Implementeringsrådet.

Implementeringsrådet skulle rådgive om, hvordan man fik implementeret ny EU-lovgivning uden at pålægge erhvervslivet ekstra byrder.