Regeringen venter færre ledige

Regeringen venter stigende beskæftigelse og færre ledige i de kommende år.

Regeringen venter stigende beskæftigelse og færre ledige i de kommende år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I den nuværende situation ligger beskæftigelsen væsentligt under sit strukturelle niveau, men det kan ændre sig i takt med, at ledigheden falder. Regeringen venter dog ikke et mere generelt pres på arbejdsmarkedet.

Det fremgår af Økonomisk Redegørelse offentliggjort torsdag af Finansministeriet.

Regeringens skøn for bruttoledigheden sænkes med 4000 personer i år til 124.000, svarende til 4,3 pct. af arbejdsstyrken. I 2016 ventes ledigheden at falde yderligere til 118.000 personer, og samme vurdering gælder for 2017, hvor bruttoledigheden ventes at nå ned på 113.000. Det svarer til 3,8 pct. af arbejdsstyrken.

- Omfanget af ledige arbejdskraftressourcer indsnævres gradvist over de kommende år, svarende til at forskellen mellem den faktiske og strukturelle beskæftigelse mindskes. Det forventes, at det vil ske uden generelle tendenser til pres på arbejdsmarkedet - ikke mindst som følge af, at de gennemførte reformer vil øge den strukturelle beskæftigelse og dermed muligheden for en længerevarende fremgang i velstand og beskæftigelse, hedder det i redegørelsen, der fortsætter:

- Det udelukker dog ikke, at der kan være mangel på arbejdskraft i specifikke brancher eller i bestemte dele af landet - herunder ikke mindst i form af arbejdskraft med særlige kvalifikationer.