Regeringen venter at se flere danskere på arbejdsmarkedet

Regeringen forventer, at beskæftigelsen vil stige med 21.000 personer i år og med 22.000 personer næste år. Vi er på vej ud af krisen, lyder det fra økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) glæder sig over, at flere danskere kommer i beskæftigelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Beskæftigelsen er steget gennem de seneste fem kvartaler, og endnu flere vil komme i beskæftigelse næste år. Sådan lyder det ifølge Politiken og DR Nyheder fra regeringen.

Meldingen kommer forud for regeringens fremlæggelse af sit finanslovudspil tirsdag, hvor det ifølge Berlingske fremgår, at regeringen skønner, at yderligere 22.000 personer vil komme i beskæftigelse næste år.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) glæder sig over, at flere danskere kommer i beskæftigelse.

»Vi er for alvor på vej ud af krisen,« siger hun til Politiken og fremviser en række tal, der blandt andet viser, at der allerede er kommet 19.000 flere i beskæftigelse, at ledigheden er faldet, at flere unge er startet i uddannelse eller arbejde frem for at få kontanthjælp, mens flere ældre bliver længere på arbejdsmarkedet, og et lille hop i antallet af langtidsledige, der har fået job.

Ifølge Berlingskes oplysninger er det samtidig regeringens forventning, at bruttoledigheden vil falde fra 135.000 til 126.000.

Trods de positive toner kan der vente et svært forhandlingsforløb. Regeringen har nemlig pure afvist en tilbagerulning af den udskældte dagpengereform, som Enhedslisten og SF har ønsket.

Ifølge TV 2 politiske redaktør, Anders Langballe, vil netop dagpengespørgsmålet blive knasten i finanslovforhandlingerne med venstrefløjspartierne.

»Regeringen sidder med en dagpengereform, der stammer tilbage fra VK-regeringens tid. En reform, der er båret igennem af V, K, DF og de Radikale, men som regeringen har slået ring om og forsvarer, selv om Socialdemokraterne igen og igen forklarer, at de ikke støttede den,« siger han ifølge tv2.dk.

I TV 2-programmet 22 Skammelsen rakte Margrethe Vestager mandag aften en hånd ud til Enhedslisten og SF - der vurderes at være regeringens foretrukne forhandlingspartnere.

»Finanslovforhandlinger er en åben dør til at lave aftaler med regeringen. Det er klart, hvis man er parlamentarisk grundlag som SF og Enhedslisten, så bliver man inviteret først til kaffe. Der er mulighed for at lave ting. Det tror jeg også, at de andre partier vil byde ind med,« sagde Margrethe Vestager.