Regeringen skrotter vindmøller, oprør ulmer i Brugsen og værdien af DONG

Regeringen vil droppe opstilling af kystnære havvindmøller og skære grønne tilskudsordninger væk for at finansiere afskaffelse af PSO-afgiften Fold sammen
Læs mere

Godmorgen

Dagen begynder med, at regeringen lukker et hul. Regeringen vil droppe opstilling af kystnære havvindmøller og skære grønne tilskudsordninger væk for at finansiere afskaffelse af PSO-afgiften, erfarer Ritzau. Afskaffelsen af PSO-afgiften efterlader et hul i statskassen på op mod 70 milliarder kroner, der skulle gå til grøn omstilling.

Bankerne bag børsnoteringen af DONG skruer forventninger højt op til, hvor meget ejerne kan få for den danske energikoncern. Indtil nu har der kun været gættet på, hvor meget DONG er værd, men nu kan Berlingske afsløre, hvad bankkonsortiet bag børsnoteringen forsøger at få for det danske selskab.

Uroen ulmer i Brugsen. Dagligvarekoncernen Coop er med koncern­­chef Peter Høgsted i spidsen midt i en forandringsstrategi, som blandt andet skal gribe fat om organisationens rødder. Men mishaget ulmer ude hos de selvstændige brugs­foreninger, hvor flere erklærer sig utilfredse med topchefen, der beskrives som »et omvandrende missil«.

Og så til en bogameldelse, der går bag om »Joe & Juice«. Bogen »Mig & Joe« er en anderledes strategibog, og den vil være anderledes, nok fordi den beskæftiger sig med en anderledes virksomhed, end vi normalt ser i dansk erhvervsliv.

Et mangeårigt ægteskab slutter, når Illum som et led i stormagasinets nye strategi har valgt at opsige kontrakten med Irma. Den 22. maj flytter Irma-pigen ud af Illums kælder, men Irma fortsætter med at levere varer til et nyt hemmeligt kælderkoncept.

Dagen byder på regnskaber fra NNIT samt Bavarian Nordic. Se dagen begivenheder her.

Med ønsket om en god dag.

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk