Regeringen nedsætter udvalg til at bekæmpe sygefravær

20 procent færre sygedage på danske arbejdspladser i 2015. Sådan lyder målet for regeringen, som nedsætter et udvalg til at granske årsager til sygefravær.

Sygefraværet på de danske arbejdspladser skal bekæmpes. Regeringen nedsætter derfor et arbejde i gang, som skal ende med at skære hver femte sygedag væk på danske arbejdspladser i 2015.

Et tværministerielt udvalg skal i første omgang se på, hvad der får medarbejdere til at blive under dynen. Arbejdet i udvalget skal munde ud i en handlingsplan i maj/juni.

- Når en person sygemelder sig, udvikler det sig tit til en kompliceret sag. Mange forskellige aktører og instanser bliver involveret. Ikke mindst derfor lægger vi vægt på at have tilstrækkelig dokumentation. Vi vil have vendt hver en sten, før vi sætter gang i nye initiativer, skriver beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) i en pressemeddelelse.

De ansatte i landets kommuner blev hjemme under dynen i gennemsnitligt 12,5 dage sidste år, statsansatte havde gennemsnitligt 8,3 dage på langs, mens de privatansatte tilsyneladende har de stærkeste helbred med 8,1 dage, viser tal fra Danmarks Statistik.

/ritzau/