Regeringen nedsætter Arbejdsmarkedskommission

Direktør i SFI Jørgen Søndergaard bliver formand for regeringens nye Arbejdsmarkedskommission.

Manglen på arbejdskraft og udviklingen med flere ældre kommer under kyndig granskning i regeringens nye Arbejdsmarkedskommission. Målet er at skaffe mere arbejdskraft og især få flere fra passiv offentlig forsørgelse ud i permanent ustøttet beskæftigelse. Samtidig skal kommissionen, der består af ni uafhængige eksperter, se på hvordan man kan undgå at arbejdstiden falder.

Finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) siger, at det er en helt central opgave at sikre tilstrækkelig med arbejdskraft.

- Det styrker vækstgrundlaget, bidrager til en stabil udvikling i dansk økonomi og er med til at sikre finansieringen af velfærdssamfundet på langt sigt. Samtidig er en høj beskæftigelse med til at løfte de borgernære serviceområder, siger Lars Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse.

Direktør i Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI) Jørgen Søndergaard er formand for kommissionen. Det er en forudsætning for regeringens økonomiske 2015-plan for en holdbar økonomisk fremtid, at der kommer 20.000 flere ud i varig beskæftigelse og at arbejdstiden ikke falder.

/ritzau/